04-15-2020, 02:26 PM
Ja generalnie jestem tego zdania, że taka powinna się tu znaleźć. Taka osoba nie powinna mieć jakiś dodatkowych przywilejów typu tp'anie się do ludzi, dodatkowe pp za piastowanie danej pozycji (mieliśmy przykład takiego tutora, który nadużywał tych przywilejów). W zakresie takiej osoby powinno być jedynie pisanie na czerwono na serverze i ew. kick z servera/ban godziny jakby ktoś coś za przeproszeniem odpierdalał. W takim momencie dana osoba składała by po prostu report'a do was i na podstawie dowodów zebranych przez tą osobę (tutor'a), wtedy wy podejmujecie decyzje co robicie z daną osobą. Myślę, że taka osoba dużo by was odciążyła jak wy ciągle pracujecie nad usprawnieniami servera. W mojej opinii taka osobą była by po prostu odpowiedzialna za community management, czyli wszelakie pomysły albo jakieś sprawy do administracji przepływały by przez niego. Ogarnął by też również porządek na forum bo trochę syfu tutaj jest, w tym pewne pomysły/bugi, na które nadal nie ma odpowiedzi. Jeśli dana osoba by nadużywała władzy to przy takiej ilości graczy szybko dostalibyście jakiś sygnał, że mimo wszystko nadużywa władzy.
Dodatkowo można by "zatrudnić" osobę, która byłaby odpowiedzialna za testowanie nowości na jakimś serverze pobocznym, która myślę, że mocno by pomogła bo start na serverze niestety nie był za dobry ze względu na dużą ilość bugów mimo wcześniej poprowadzonej bety, tak samo ta wasza taktyka wprowadzenia duże ilości rzeczy to w mojej opinii nie był za dobry pomysł, ze względu na to, iż była masa bugów, które potem i tak pojawiły się na prawdziwej edycji. Takie kosmiczne zmiany powinny pojawiać się tylko przy nowych zmianach, a drobne zmiany ew. kwestie balansowe dana osoba mogła by na bieżąco monitorować jak i testować czy takie rzeczy mają racje bytu. Wszystkie te obowiązki mogłaby sprawować jedna osoba nawet myślę.
Kwestia wyboru takiej osoby albo pozostawić na głosowaniu przez społeczność albo po prostu wyznaczona osoba przez was, która jakoś się przysłużyła serwerowi. Myślę, że byłoby to lepiej wyznaczenie takiej osoby przez was, bo mogłoby się pojawić działania typu: zagłosuj na mnie to ci dam itemsy.
Dodatkowo można by "zatrudnić" osobę, która byłaby odpowiedzialna za testowanie nowości na jakimś serverze pobocznym, która myślę, że mocno by pomogła bo start na serverze niestety nie był za dobry ze względu na dużą ilość bugów mimo wcześniej poprowadzonej bety, tak samo ta wasza taktyka wprowadzenia duże ilości rzeczy to w mojej opinii nie był za dobry pomysł, ze względu na to, iż była masa bugów, które potem i tak pojawiły się na prawdziwej edycji. Takie kosmiczne zmiany powinny pojawiać się tylko przy nowych zmianach, a drobne zmiany ew. kwestie balansowe dana osoba mogła by na bieżąco monitorować jak i testować czy takie rzeczy mają racje bytu. Wszystkie te obowiązki mogłaby sprawować jedna osoba nawet myślę.
Kwestia wyboru takiej osoby albo pozostawić na głosowaniu przez społeczność albo po prostu wyznaczona osoba przez was, która jakoś się przysłużyła serwerowi. Myślę, że byłoby to lepiej wyznaczenie takiej osoby przez was, bo mogłoby się pojawić działania typu: zagłosuj na mnie to ci dam itemsy.